Nova zona d’avarada

Club de Vela Platja Llarga

Durant aquest darrer trimestre de l’any 2013 al Club de Vela hem estat molt ocupats per arribar complir amb els requisits de la nova llei de costes. D’aquí en davant, el Club de Vela s’acull al nou pla d’usos impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, el que vol dir haver de retirar les embarcacions de la platja durant l’hivern.

La primera complicació va raure en mobilitzar les més de 200 embarcacions que es trobaven avarades a peu de platja, en aquest sentit va ser imprescindible la participació i implicació de molts socis del club, que juntament amb el personal van haver de reorganitzar la ubicació de les embarcacions.

Per a solucionar el tema de la reubicació es va optar per l’opció més econòmica, reutilitzar les estanteries ja existents a la zona de platja i traslladar-les a les zones del club que es troben fora de la línia de platja delimitada per els pivots del MOPU. Tot això no va ser gens fàcil, les estanteries es van haver de desenterrar de la platja i tornar a muntar-les a la seva nova ubicació.

Tot i els esforços per reordenar les embarcacions les limitacions espacials del club ha ocasionat el fet de que unes quantes quedin fora de les estanteries i resten avarades a terra. Aquesta resulta un dels principals inconvenients d’aquest “obligatori trasllat”, ja que se’ns compliquen les tasques per a poder sortir a navegar.

Com ja sabreu uns quants, navegar un dia assolellat d’hivern amb la platja buida es un dels plaers més bonics de l’any. No obstant, i continuant amb la filosofia del Club de Vela, farem tot el possible per a facilitar als socis i simpatitzants el poder gaudir d’aquest plaer. Tant es així, que tot i els inconvenients, a dia d’avui els nostres socis continuen fent-se a la mar per navegar!