XXV Regata Mare Nostrum

Regata Mare Nostrum

Des de 1973, la Regata Mare Nostrum aplega durant l’estiu als navegants d’altura més atrevits del mediterrani. Amb sortida i arribada a Garraf, la regata consisteix en voltejar les illes balears. Unes 500 milles de navegació deixant sempre les illes per estribord i sense poder tocar terra.

En aquesta edició, vam contar amb representació del Club de Vela Platja Llarga a la regata. El president del club, Guillermo Cañardo, va tenir la sort de participar a bordo del Ulisses, el mini 650 d’Anna Corbella que ja porta creuat tres vegades l’Atlàntic.

Després de començar la regata amb ruixats, va començar a bufar el llevant. La regata es va plantejar llavors com un descuartelar fins a Menorca, amb ratxes de més de 30 nusos el tormentí va ser el protagonista.

Al voltejar Menorca l’Ulisses va poder hissar el gennaker, generant-se així unes condicions ideals per a treure-li el màxim rendiment a l’embarcació. Així, amb el gennaker amunt, no van parar de planejar fins a l’arribada a Garraf.

Després de poc menys de tres dies l’Ulisses creuava la línia d’arribada. L’experiència d’Anna Corbella en les regates d’altura i la bona ratxa d’en Guillermo van permetre que l’Ulisses acabés en primera posició a la regata.

Esperem que les bones sensacions i resultats animin el projecte del Peor para el Sol, que pretén portar al Guillermo a creuar l’atlàntic en solitari.

 

,