V Volta a Menorca a patí de vela

Durant la segona setmana de juliol s’ha disputat la tradicional Volta a Menorca amb patí de vela. Per aquesta cinquena edició dos regatistes del Club de Vela Platja Llarga van aconseguir classificar-se per una disputada plaça en aquesta mítica regata. Tot i que degut a motius laborals finalment només va poder participar un dels dos regatistes, des de el club vam seguir amb molta atenció les noticies que ens arribaven sobre la regata.

El 7 de juliol es va donar el tret de sortida a la badia de Maó, amb molta expectació i amb el pailebot Santa Eulàlia d’escolta començava la primera etapa fins a Cala en Porter. La regata començava amb una etapa caracteritzada per forta la onada i un vent fluixet de força 2 en l’escala Beaufort. El Bandarra, de Gullermo Cañardo, president i representant del Club de Vela, acabava en segona posició.

Al dia següent començava la segona etapa duria el regatistes fins a Cala Galdana. Dimecres començaria a complicar-se la situació, la mala mar complicava la sortida del pailebot, que havia de restar a Cala Galdana mentre els regatistes sortien rumb a Ciutadella amb onada  i vent que l’acompanyava. En aquesta tercera etapa, el Bandarra compensaria la seva quarta posició del dia anterior amb un primer.

La quarta etapa va ser un autèntic repte per els regatistes. La llarga singladura que uneix Ciutadella de Fornells ha anat acompanyada d’onades formades de fins a 4 metres i ratxes de 22 nusos, un autèntica aventura per els regatistes. El resultat, un pal trencat i un abandonament per cansament. Finalment l’organització optà per parar la regata i ordenar la navegació en flota fins a Fornells.

Divendres restava per completar la cinquena etapa, que portaria als regatistes des de Fornells fins a Es Grau. Les males condicions meteorològiques, continuava el mar de fons, va obligar al comitè a ordenar una navegació “en conserva”, en parelles i amb seguretat es va fer una travessa no puntuable fins a Es Grau.

L’última etapa va donar una treva de mal temps per als regatistes. Tot i mantenir-se el mar de fons es va poder disputar l’última mànega que portava als regatistes fins al port de Maó on es van retrobar amb el pailebot Santa Eulàlia. Amb aquesta última mànega, el Banadarra va consolidar la seva primera plaça a la V Volta Menorca a Patí de Vela.

Des de aquí volem agrair l’esforç dels patrocinadors que van fer possible aquest espectacle i el dur esforç dels regatistes que van participar en una edició caracteritzada per les condicions extremes de mar i vent. I especialment volem felicitar al nostre president per representar tan bé al nostre club, portant-nos de tornada una primera posició en la classificació d’aquesta dura regata.

,