My112: trucada d’emergències amb geolocalització

app my112Darrerament la geolocalització ha esdevingut una característica elemental en el desenvolupament de noves aplicacions per a dispositius mòbils. Ja era hora doncs de que algú desenvolupés una aplicació  que vinculés trucada d’emergències amb geolocalització: My112.

112 emergènciesEn aquest cas ha estat el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya juntament amb Telefonica els encarregats de desenvolupar aquesta eina. El servei de trucada d’emergències amb geolocalització ens permetrà gaudir d’una navegació més segura, tenint en compte que la mateixa trucada servirà per enviar al servei del 112 la nostra posició, fent més senzill i ràpid el rescat.

rescate maritimo 112

La app My112 està ja disponible per descarregar de manera gratuïta per Android i iOS. Igualment el servei que ofereix us ficarà en contacte a través d’una trucada gratuïta i geolocalitzada amb el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’urgència 112 més proper.

infografia 112

Com ja sabreu el telèfon 112 dóna resposta a qualsevol situació d’emergència, garantint així la seguretat de les persones, el medi natural i els béns. Amb aquesta nova app s’integren les TIC a la seva equació, facilitant una resposta més ràpida i eficient.  El servei del 112 s’ha vist millorat amb aquesta millora que integra a la trucada la localització. Aquest fet és especialment indicada e important en casos on la persona pugui tenir dificultats per a determinar on es troba exactament.

cat112 tarragona

Per als que ens agrada gaudir de la mar ens pot resultar especialment útil, i és per això que des de el club de vela recomanem sempre sortir a l’aigua amb un dispositiu mòbil als nostres usuaris. Així, en cas d’emergència es poden comunicar directament amb els mariners del club per a que aquest acudeixin al seu rescat.

rescat 112

Ara la app My112 obre una nova via oferint un servei a l’abast de tothom que pot ajudar a salvar vides. Sobretot en casos de mar moguda resulta complicat avistar un home al aigua, si aquest porta un dispositiu amb funda i realitza la trucada les labors de rescat resultarán molt més senzilles.