Regata Santa Tecla 2016

regata santa tecla 2016Aquest any el club de vela ha decidit incorporar una disciplina més a la Regata Santa Tecla, la natació d’aigües obertes. Es suma així a la ja consolidada serie de esdeveniments esportius que organitza el club per a culminar la temporada d’estiu i conmemorar les festes dedicades a la patrona de la ciutat.

platja llarga tarragona

El dissabte 17 de setembre a les 12 del mig dia, amb la reunió de patrons de la ja tradicional Regata Santa Tecla de vela, es va donar el tret de sortida a la diada esportiva del club. La Regata Sant Tecla a vela és una regata oberta a totes les disciplines de navegació a vela que hi vulguin participar. En aquesta ocasió hi van participar 24 regatistes.

light wind sailing

El temps de dissabte no va acompanyar massa, des de bon matí el vent va ser protagonista degut a la seva ausencia. Així,  no vam tenir més remei que esperar a que bufés una mica per poder donar la sortida de la travessa.

können sailing

El poc vent que hi havia ens va plantejar una cenyida plena de rolades i clapes sense vent fins a la punta de La Mora. Al arribar-hi els capricis d’Eolo ens van propiciar una rolada de 180º, plantejant així una altra cenyida de tornada al club, aquesta vegada amb ratxes de 15 nusos de ponent.

surfski tarragona

A les sis de la tarda, amb un ponent ja consolidat, els participants de la II Regata Santa Tecla de caiac ja estaven esperant a la sorra per pendre la sortida de la travessa. Una dotzena de surfski van prendre la sortida rumb al Nàutic de Tarragona en una llarga remuntada al vent.

sunset kayak

Al arribar a la platja del miracle van girar la primera balisa per fer un través mar endins; i una vegada pasada la darrera boia ja van enfilar en un trepidant downwind rumb al club de vela. Va ser una carrera rápida amb grans planejades a la tornada, fet que va crear un molt bon ambient entre els palistes. Que al arribar al club van tenir un refrescant pica pica per recuperar-se.

guanyadors regata caiac

A les vuit de la tarda al club de vela ja van anar arribant els nedadors per celebrar la primera travessa popular nedant sota la lluna plena, un recorregut d’un kilòmetre nedant sota la llum de la lluna plena. En aquesta ocasió el club de vela va contar amb el recolzament del Club Natació Tàrraco per fer d’aquesta primera edició tot un èxit.

natacio aigües obertes tarragona

Desprès de la posta del sol els nedadors es van anar canviant-se i acostant-se  a la línea de sortida. Els preparatius de seguretat també i van ser-hi presents, mentre els nedadors es posaven els distintius lumínics a les ulleres, els palistes encarregats de acordonar el recorregut preparaven els frontals i els balisadors destacaven les boies del recorregut amb globus lluminosos.

aigues obertes tarragona

Tot i que la lluna no va sortir fins ben acabada la cursa, donant a la arribada a terra un caire solemne, l’experiència va ser molt engrescadora per a tots els participants. Més de 60 nedadors van poder així gaudir d’una travessa de natació en aigües obertes sota la llum de la lluna. Al acabar també van tenir un pica pica per reposar forces i comentar la jugada.

pasar boya pati catala

Diumenge 18 , amb la resaca de la cursa de caiac i la travessa de natació, vam aplegar-nos a les 12 del mig dia per a fer la reunió de patrons de la segona jornada de la regata a vela. En aquesta ocasió es palpava en el ambient força més optimisme ja que el garbí ja començava a bufar.

spinaker wildcat

Amb puntualitat el comité va donar la sortida de la primera regata, un recorregut sobrevent-sotavent, que portava als participants  a saludar als petrolers fondejats enfront de Tarragona. El vent es va portar de sobre manera, així com les diferents tripulacions, que sense cap ensurt van poder correr dues mànegues amb ratxes de garbí de fins a vint nusos.

pati catala tarragona

Al arribar a terra és va fer la ja tradicional paella de regata, a la que es van apuntar també socis i amics del club que tot i no haver participat a la regata volien compartir l’estona i les histories amb els regatistes.

IMG_20160918_165035716 copia

Així es va duur a terme la celebració de la diada del club, la Regata Santa Tecla. Gracies a tots els participants que van ajudar a fer d’aquests un esdeveniments amb gran nivell esportiu d’exigencia, germanor i bon ambient. Igualment agraïm els esforços dels sponsors, en aquesta ocasió Mercedes-Benz Autolica, ajuntament de Tarragona i Tarragona 2017.

resultats regata santa tecla 2016

, ,