Regata Santa Tecla 2014

Regata Santa tecla 2014

El Club de Vela Platja Llarga – Tarragona ha organitzat amb motiu de les festes de la patrona de Tarragona  la tradicional Regata Santa Tecla. Aquesta vegada la regata ha coincidit amb l’organitzada pel Nàutic de Tarragona per creuers, fet que ha possibilitat que el mar s’emplenés de veles durant aquest cap de setmana tant especial.

Dissabte es va caracteritzar per els vent fluixos, les rolades i les encalmades. La sortida estava programada per les 13h, així que desprès d’explicar el recorregut de la travessa ens vam fer tots a la mar. Amb sortida davant del club vam proposar als regatistes una petita cenyida primer abans de encarar directament cap a Tarragona, on davant del port esportiu es trobava la següent balisa.

Al passar la balisa de cenyida els catamarans van començar a hissar els spis en un través que els duria fins a Tarragona. El vent, en arribar a la punta Grossa va rolar cap a la dreta, fent que haguessin d’arriar spi i plantejar un rumb més tancat per arribar a la balisa. De tronada al club van poder tornar a hissar els spis, però aleshores va ser una encalmada qui va dificultar la seva marxa.

Al cap de dues hores de regata tots els participants ja havien completat el recorregut i s’acostaven a terra per gaudir del pica-pica. La sorpresa, al valorar els ràtings, la va donar el “pulgoso”, un hobie 16 que tot i còrrer sense spi va poder aguantar el ritme dels ràpids fórmula 18 i va acabar en el segon lloc en la classificació de catamarans.

Diumenge vam començar la regata remullats, després d’un breu aplaçament a terra, el comitè va sortir a mar ja que semblava que es començaven a obrir clarianes. Quan finalment es va definir un vent suau i constant van començar els procediments de les diferents classes. Al llarg de la jornada es van arribar a donar tres sortides pels patins júniors i dues pels catamarans i patí sènior.

 

Al finalitzar la llarga jornada de regata a terra ens esperava la tradicional paella i l’entrega de trofeus. Aprofitem l’ocasió per a destacar i felicitar al planter del club, l’equip de regates, que va participar a la regata amb 4 júniors, 2 hobie 15 i molta ilusió, aquest es el camí per aconseguir grans victòries. Igualment agraïm la participació de la resta de regatistes, felicitem als guanyadors i també al cuiner per prepara tan bona paella.  

AR Santa Tecla 2014

mes fotosclassificacions

, ,