Ruta en kayak a la Punta de la Móra

ruta kayak tarragona la móraEmbarcació: kayak obert cocois

Recorregut: 3.89 milles nàutiques

Dificultat: moderada-fàcil

Durada: 1 hora 45 minuts

Estem a mitjans de novembre, en ple anticicló Tarragona viu un dels seus tardors més tranquils i calorosos, i s’ha d’aprofitar L’equip que portem, un banyador i una licra d’estiu ho testifiquen.

mar en calmaSortim del Club de Vela Platja Llarga just després de dinar rumb a la torre de la Móra. La nostra falta de pràctica en l’art de palejar fa que les parades a descansar siguin freqüents. La mar plana i cristal·lina fa d’aquestes una oportunitat per gaudir de la tranquil·litat que es respira en l’ambient.

platja llarga al hivernLa gent que podem veure passejant per la vora de la platja es pot comptar amb els dits de les mans . A mar encara es poden veure un parell d’embarcacions petites pescant.

waikiki

Després d’uns vint minuts remant arribem a la Punta de la Creueta, antiga pedrera romana que es troba al final de la Platja Llarga. En arribar a aquest punt optem per allunyar-nos més de la costa, posant així rumb directe a la torre de guaita que custodia la punta de la Móra.

torre de la mora

A partir d’aquest moment la ruta es fa més agradable, el monòton paisatge ofert per la Platja Llarga és substituït per les encantadores cales del Bosc de la Marquesa. L’entorn, qualificat com a Espai d’Interès Natural, resulta una de les reserves de flora i fauna més importants de la costa central catalana.

cuevas marinas tarragona

Amb un ritme més lent, degut al nostre esperit contemplatiu, arribem a la punta de la Móra vint minuts més tard. A partir d’aquí decidim apropar-nos molt a les roques. En aquest punt cal parar molta atenció a les condicions del mar. Per la geografia de la zona en aquest punt les ones i corrents solen accentuar-se, pel que no és recomanable acostar-se a les roques tret que el dia sigui de calma absoluta.

excursion en kayak

Com que el dia ens ho permet, aprofitem per entrar amb el caiac a un parell de coves petites que es troben per la zona. L’experiència és molt gratificant. La calma que es percep en mar obert canvi a un ensordidor bramar de les ones trencant contra les parets de la cova, i això que el dia és tranquil. Trobem també tomàquets marins en alguna de les coves. Una pena no haver portat el vestit de neoprè i l’equip de snorquel per fer una petita capbussada.

cala becs

Després d’estar-nos una bona estona ens decidim per anar plantejant ja la tornada. Anem costejant aquesta vegada, passant primer per Cala Becs, després Roca Plana, per arribar finalment a la Cala Fonda, popularment coneguda com Waikiki. Abans d’acomiadar-nos de les cales trobem un grup nombrós de corbs marins parats en un petit illot.

waikiki tarragona

Finalment posem rumb al club, ens queden vint minuts de tranquil·la travessia. En aquest cas tornem parant cada poc a descansar i també per saludar els tripulants d’un veler que havien decidit fondejar al mig de la platja per gaudir de l’espectacular posta de sol.

tarragonaA l’arribada al club netegem bé el material i ens donem una bona dutxa d’aigua calenta, que amb la posta de sol ja ha començat a refrescar una mica.