La flota de l’escola: Hobie 15

hobiecat 15

Eslora: 4.94 m.

Mànega: 2.39 m.

Alçada del pal: 7.20 m

Superfície major: 11.70 m2

Superfície del floc: 3.50 m2

Pes: 155 kg.

Capacitat: 4 adults

El hobie 15 club esdevé una molt bona opció com a embarcació base per a la escola de vela, així podem afirmar, que aquest es el més adequat per iniciar-se en el mon de la navegació a vela i en especial en el catamarà.

La seva gran superfície vèlica, en relació amb el seu pes, li dona una gran potencia per trencar la onada i en cap moment fa complicada la seva maniobrabilitat, degut al ben estudiat repartiment de forces. Aquest fet, juntament amb el disseny hidrodinàmic dels seus cascs i els timons abatibles, el fan ideal per a entrar i sortir de la platja respectant el canal de navegació.

El gran volum dels seus cascs afavoreixen la seva flotabilitat, permetent poder pujar-hi més persones que en altres catamarans de major eslora. De la mateixa manera, a diferència del disseny anterior en bannana, el actual disseny  dels cascs dificulta un dels majors perills de la navegació en catamarà: les clavades de proa.

Durant la navegació amb molt vent, una delícia només apta per els navegants més experts, tampoc surt mal parat. Tot i que la seva composició hidrodinàmica no el posiciona com un dels catamarans més ràpids del mercat, si que podem dir que esdevé un dels més segurs.
Dotat amb dos trapezis per banda, i cingles per el que no vulgui penjar-se al arnès, està dotat dels sistemes necessaris per a contrarestar la escora fent banda. Tot i que, en veure’s sobrevingut per la forta intensitat del vent, també presenta la possibilitat d’arrissar la vela major.