Hivern a la platja llarga

Aquest any l’hivern ha començat fort amb l’onada de fred, però això no ha fet que deixi de passar gent pel club amb ganes d’anar una estona a l’aigua.

Aquest gener hem tingut dos caps de setmana d’entrenaments programats per l’equip de multivelaEl primer cap de setmana van tenir l’oportunitat de descobrir de primera ma el que és navegar amb mestral. Sota l’atent control dels tècnics encarregats, van aprendre a aprofitar i dominar les ratxes de vent que els impulsaven fortament per lliscar sobre una mar ben aplanada pel vent de terra. 

El següent cap de setmana van conèixer els efectes d’un fort temporal de gregal a la platja llarga. Tot i ser un vent de terra, acostuma a venir acompanyat d’una forta onada. El primer dia vam aprofitar per repassar una mica de teoria amb vídeos a l’aula de vela i desprès vam practicar surf amb les fortes escumes que arribaven a la vora.

Diumenge, veient que el panorama era força similar, els tècnics van optar per fer una activitat alternativa, una excursió pel litoral cap a la torre de la Mora. Gracies a la formació complementaria en biologia d’un dels tècnics, van poder atendre explicacions sobre els efectes del temporal i la flora i fauna de la zona.

L’equip de regates sènior també va sortir a entrenar el cap de setmana, concretament els dies que feia mestral. Tot i el fred, les bolcades involuntàries i l’incòmode de navegar amb un vent de ratxes; ho van passar en gran, van aprendre un munt i ja estan esperant el següent cap de setmana d’entrenament.

A la secció d’aigües obertes, coordinada conjuntament amb el Club Natació Tàrraco, tampoc li fa mandra entrar a l’aigua a l’hivern. Després del bany multitudinari que van organitzar al nadal, han continuat amb els seus entrenaments setmanals cada diumenge al mig dia.

Els palistes del club tampoc es queden endarrere, l’equip de surfski també ha estat entrenant un parell de vegades per setmana als mig dies. Aquest proper cap de setmana es desplacen a les illes Canaries per assistir a una competició de caire internacional de la que us anirem informant.

Pel que fa a la resta de flota del club, tampoc han desaprofitat les situacions favorables per sortir una estona aquest hivern. Si bé els windsurfistes no han tingut condicions ideals aquests dies, han estat a l’aigua intentant rascar alguna planejada a la mínima que pujava el vent. Pel que fa als patinaires i catamarans també han estat sortint aquest dies per a no perdre el bon costum.

Recordeu que durant l’hivern estem oberts tots els dies de 10 a 17h. Així que si teniu una estona, aprofiteu per venir a la platja a veure’ns.