Campionat Europeu de Creuer ORC

Després d’aconseguir un segon lloc a la XVIII Regata Casta Azahar a Castelló, l’embarcació Raquero de Tarragona acudeix a l’europeu de ORC a València. Entre la seva tripulació hi podem trobar membres de l’equip de tècnics del Club de Vela Platja Llarga.

Si bé a Castelló es van donar condicions suaus de vent, entre 10 i 18 nusos, no va succeir el mateix a València. L’europeu de ORC, que coincidia amb el Trofeu S.M. la Reina, va començar un dijous amb unes condicions extremes per a la navegació.

 

A la primera cenyida les embarcacions anaven pujant cap a sobrevent on ja es veia algun que altre cap de fibló, no va tardar així en arribar un xàfec que dificultava la visibilitat, mentre ratxes de més de 20 nusos generaven molta onada en un camp de regata espectacular.  Les condicions tempestuoses es van alternar amb situacions de calma en una travessa de més de 70 milles que va ocupar tot el dia.

Els següents dies de regates, en comparació amb la primera jornada, van ser més relaxats. De totes maneres, el característic vent tèrmic valencià va ser sempre puntual generant camps de regata amb vents prou constants  10 i 19 nusos. Les circumstancies meteorològiques van permetre disputar 6 mànegues per a la classe reina, mentre que els més petits, els que corrien sense ràting, només en van poder disputar dues. Al següent enllaç podeu veure les classificacions.

Finalment comentar que va ser una regata d’alt nivell, on es podia veure a tota l’elit de la vela europea en creuer. Aquesta circumstancia va generar mànegues disputades fins a l’últim segon i imatges inoblidables on es podien veure regatejant al mateix camp de regata 78 embarcacions. 

 

 

,