L’equip de regates navega tot l’any

Pablo Videla és regatista i entrenador del Club de Vela Platja Llarga. A part de col·laborar els estius amb multivela, s’encarrega de estendre el programa a la resta de l’any en combinació amb l’equip de regates. A continuació ens detalla com ho fa.

El nou cicle d’hivern, que va començar el setembre del 2015, va començar amb dificultats per a l’equip de regates. Això es deu al fet que diversos integrants estan al voltant dels 17 i 18 anys, de manera que els toca enfrontar-se al batxillerat i han deixat temporalment de venir o no ho fan de forma tan regular, el que ha afectat la dinàmica aconseguida. A això també cal sumar-li que els veterans han anat creixent i el patí júnior se’ls hi va quedant petit i lent.

No obstant això, aquest efecte s’ha vist compensat pel fet que han vist en el catamarà Hobie 15 el reemplaçament ideal del patí júnior. En concret, s’ha fet tan popular entre ells el catamarà, que han hagut dies en els quals hem tret els dos vaixells de l’escola, més un Hobie 16 de unes de les alumnes, per navegar. A més també és important destacar que hi ha hagut incorporacions valuoses i plenes d’entusiasme que ajuden a dinamitzar l’equip i que prometen mantenir l’esperit regatero uns quants anys.

Objectius:

Afrontar els canvis de classe cap a l’Hobie.

Incentivar al màxim als nous fitxatges la navegació en patí júnior.

Fomentar que segueixi regnant en les sessions un ambient lúdic, que sempre té com a instrument la navegació.

Reafirmar la confiança per poder iniciar-se o perfeccionar en la competició.

Metodologia:

Per aconseguir aquests objectius continuem treballant la primera hora de classe en aspectes teòrics, utilitzant com a base vídeos i la clàssica pissarra, on comentem situacions viscudes en els entrenaments anteriors, regates i els vídeos.

En segona instància passem a aparellar els vaixells, que si bé es podria realitzar de forma molt més ràpida, és en realitat una excusa perquè xerrin, entaulen noves relacions i treballin en equip.

Un cop a l’aigua, normalment el dissabte, fem un entrenament més intensiu, on plantem boies amb diferents exercicis: sortides, sobrevent-sotavent, triangles, quadrats, entre d’altres. En realitat la primera hora sol ser la més intensiva i durant la segona, ja reorganitzem el recorregut perquè sigui una petita travessa de tornada al club.

Una altra vegada, el desaparellar els vaixells torna a ser l’excusa per xerrar, comentar les jugades, encerts i errors. Finalment, després de la dutxa, normalment comento personalment als pares que hem fet i quines han estat les condicions climàtiques.

Els diumenges presenten la mateixa estructura, però solem incloure una travessia llarga, perquè estan cansat del dia anterior o fem algun exercici que s’ha quedat per fer. Depenent de l’estat anímic i les condicions a vegades són els dissabtes els més relaxats en tant a exercicis o els diumenges.

Realment creiem que amb aquesta rutina hem arribat a un bon equilibri entre navegació i temps de relax a l’aigua. A més del que és evident, que als alumnes més competitius els intentem inculcar un esperit de regata i auto superació perquè puguem seguir assistint a les regates de major nivell (Campionat Catalunya, Espanya i Europa) com està planejat per a aquest any per a l’equip de patí i el de Hobbie Cat, que tenim com a objectiu es presenti a les seves primera regates aquest any per fi.

Si voleu més informació sobre aquest tema no dubteu a contactar amb les oficines del club. També podeu visitar la pàgina de l’equip de regates on trobareu preus, horaris i el calendari d’entrenaments. I si no ho teniu encara clar apropeu-vos un dia d’entrenament a la platja que aquí ens trobareu.

,