Campionat Catalunya de Creuer 2016

Unes quaranta embarcacions es van reunir aquest darrer cap de setmana per disputar el Campionat de Catalunya de Creuer 2016 a Castelldefels. Coincidint amb el Sailing Meeting, Port Ginesta ha acollit les proves corresponents per decidir els campions de creuer d’aquest any.

Sailing Meeting 2016

El dissabte de bon matí va començar a emplenar-se els amarres de  Port Ginesta amb els tripulants de les diferentes embarcacions. Mentre esperaven que s’animés el dia, estava ben ennuvolat i no hi havia res de vent, els regatistes van aprofitar per esmorzar bé i recórrer les diferents parades de la fira marítima.

cvpll escola de vela catalana

El comité, amb moltes ganes de celebrar proves, va decidir enviar la flota a l’aigua e intentar complir amb l’horari establert. Després d’unes quantes hores d’espera flotant en busca de la ratxa inexistent el comité va decidir deixar-ho còrrer i anul·lar les proves programades per dissabte, enviant així la flota  a terra. Per la tarda-nit es va celebrar la Nit del creuer, on es va aprofitar per premiar a les tripulacions amb millors resultats a la temporada 2015. Igualment es va poder veure el derbi en pantalles gegants en un ambient distès.

photocall monitors cvpll

Diumenge al arribar a port ja es començava a veure una mica més de moviment a terra, les banderes començar a onejar i les cassoletes dels anemòmetres ja anaven girant. Una vegada més el comité va enviar a tota la flota a l’aigua per intentar cumplir el programa.

campionat catalunya creuer 2016Una vegada a l’aigua la flota va haver de tornar a surar una bona estona, el vent no acabava de definir una direcció estable i la intensitat no arribava als cinc nusos necessaris per a poder realitzar proves. No obstant, aquesta vegada l’espera va valdre la pena, es va acabar imposant un garbí ben suau que no arribava a 10 nusos d’intensitat, però que va permetre realitzar dues mànegues.

raquero tarragona

Amb dues proves disputades el comité va decidir donar per finalitzat el campionat, enviant a la flota a terra. Mentre la flota acabava de recollir les embarcacions a terra el jurat va tenir temps de revisar els temps compensats i concretar finalment qui serien els Campions de Catalunya en les diferents categories. al següent enllaç podeu trobar-ne les classificacions.

Des d’aquí felicitem a tots els participants, que van fer d’aquesta una regata concurrida, divertida i amb molt de nivell; i als guanyadors, que van saber aprofitar les condicions. Especialment destaquem la segona posició aconseguida pel Raquero, embarcació de Tarragona on competeixen regatistes i monitors del Club de Vela Platja Llarga conjuntament amb d’altres del Reial Club Nàutic de Tarragona.