Campionat de Catalunya de Patí Júnior

Campionat CAT patí jrEl passat cap de setmana l’equip de regates de patí júnior del Club de Vela va estar defensant els colors del club de vela al Club Marítim Altafulla. L’ocasió va aplegar més de 50 regatistes provinents de diferents clubs del litoral català.

L’aplec va començar dimecres. Els tres primers dies van consistir en una Practical Race per anar escalfant motors de cara al Campionat que es disputava el cap de setmana. Des de dimecres més de 20 patins júnior -del Club Marítim Altafulla, Club de Mar de Sitges i Club de Vela Platja Llarga– van estar entrenant amb quatre entrenadors. Sortides, velocitat, preferències o mini regates, van ser alguns dels temes que es van estar treballant tant a terra com a mar durant aquests dies.

Després de tres dies d’entrenament en que la flota ja s’anava coneixent, va començar oficialment el campionat. La platja d’Altafulla dissabte de bon matí ja va començar a patir la invasió de la marea de patins júniors, començaven arribar remolcs plens i anaven agafant lloc a la sorra per poder sortir primers. A la reunió de patrons es va explicar el recorregut i els diferents procediments de regata, mentre que es destacava l’ús de la bandera Delta durant tot el campionat. Cap embarcació podia així sortir a mar fins que la bandera Delta fos hissada.

pati jr

La manca de vent va marcar la jornada del dissabte, el comitè tardà en decidir-se a hissar la bandera Delta, i una vegada tota la flota va estar a l’aigua encara vam haver d’esperar una horeta a que el vent s’acabes de establir. La primera i única mànega del dia va estar marcada per unes condicions suaus de vent, un xaloc d’uns 5-8 nusos de bon principi que van acabar quedant-se en res. Els darrers en creuar la línia van haver de ser remolcats cap a port degut a que ja no hi havia vent i no es farien més proves.

Martí Sailor

Diumenge van decidir començar més d’hora degut a la previsió de fort vent que hi havia per la tarda i a la voluntat de poder fer tres proves i per tant un descarte a la general.  La flota va acudir ràpid a l’aigua després de la crida del comitè, en canvi el vent, molt rolón, no acabava de decidir-se. Finalment es va establir un ponent mestral d’uns 10 nusos i va començar la segona mànega del campionat.

fumeke

Quan els primers estaven ja a la segona cenyida el vent va començar a pujar, entraven ratxes de més de 23 nusos, i la flota es va començar a descontrolar. Immediatament el comitè va decidir enviar a tota la flota a terra per prendre allà, amb més calma una decisió. Després d’una ben improvisada reunió de patrons, es va decidir que només els més experimentats es fessin a la mar, degut a les fortes condicions de vent. La tercera mànega del campionat es va disputar amb èxit, tot i que només prendre la sortida la meitat de la flota.

sony vegas

Així va acabar el Campionat de Catalunya de Patí Júnior 2014 (classificacions), amb dies de molt de vent i dies de molt poc. I sobretot, molta participació. Enhorabona a l’organització per aconseguir tanta participació, un rècord històric en la classe; al comitè per dur a terme la regata en les millors condicions de seguretat; i als guanyadors per saber estar a l’altura de l’esdeveniment.

Des de el Club de Vela volem felicitar especialment al nostre equip de regates, que lluny de només participar en el campionat, van tenir uns excel·lents resultats tenint en compte que aquesta era la seva primera participació en una regata de nivell.

 

, ,