SUP a Tarragona

Des de ja fa uns anys el Paddle Surf o Stand Up Paddle (SUP) s’està consolidant com l’esport de platja preferit de cada vegada més gent.

El SUP va aparèixer fa ja molts anys com un esport complementari al surf a les aigües càlides de Hawaii. D’una banda els professors optaven per taules grans per mantenir-se a prop dels seus alumnes i poder així donar millors indicacions. També els fotògrafs confiaven en les taules més grans per tenir més estabilitat durant les seves captures.

fotografo surf

En qualsevol cas, cansats de remar de la manera tradicional, estirats sobre de la taula, van optar per agafar un rem de canoa i exhibir el seu equilibri remant d’en peus a sobre de la taula. Els més hàbils demostraven que d’aquesta manera resultava més senzill agafar les onades grans des de ben endins, tenint així un recorregut més llarg per poder surfejar l’onada abans de que trenqui.

older surfer

Aquesta practica sembla que va trigar bastants anys per arribar a Europa, però ara que el SUP ja ha arribat ha estat per quedar-se. Qualsevol centre nàutic que es preï no dubtarà a reconèixer que el SUP ha d’aparèixer entre la seva oferta. Al Club de Vela no ens quedem enrere i aquest any hem apostat per renovar la nostra flota de SUP.

Un dels principals dubtes que sorgeixen en voler escollir una bona taula de SUP és el material. Principalment hi ha dues opcions: rígida o inflable. Un altre dia us explicarem amb més detall les diferències entre les unes i les altres, de moment deixem que sigueu vosaltres els que jutgeu.

SUP Tarragona

Al club hem apostat per les dues opcions, donant així la possibilitat que sigui l’usuari qui esculli. En el cas dels models inflables ens hem decantat pel iSUP de B3 Watersports, un fabricant amb el que portem ja molts anys treballant. En el cas de les taules rígides hem optat pel model ACE-TEC de Bic Sport, en gran part a causa de la resistència i durabilitat del material.

sup tarragona

Sense més preàmbuls us convidem a passar per la platja, a provar-les i a dir-nos que us semblen. El preu 15€  ( fins al 31 d’agost)